7 безкоштовних нейромереж для зображень

Пропонуємо до вашої уваги 7 безкоштовних нейромереж для генерації та редагування зображень.

1. Leonardo

Leonardo.AI

Leonardo.AI

Leonardo.AI – це інноваційний сервіс з урахуванням штучного інтелекту до створення зображень. На платформі є платна та безкоштовна версії. У безкоштовній надають 50 безкоштовних токенів на день.

Функціонал сервісу Leonardo.ai

  • Генерація зображень
  • AI Canvas: дозволяє видаляти зайве, коригувати розміри та покращувати кожен аспект зображень.
  • Генерація 3D текстур: створення високоякісних 3D текстур, які легко модифікувати.
  • Генерація відео (платно)

У відповідь промпти платформа створює досить непогані зображення. Щоправда, іноді вони не точно відповідають промпту.

Висновок

Leonardo – хороший сервіс для генерації картинок, з безкоштовною версією.

2. Lexica

Lexica

Lexica

Lexica Art – це нейронна мережа, в якій можна шукати та генерувати зображення, створювати незвичайні та різноманітні картинки у різних стилях.

Важлива перевага Lexica – можливість змінити промпт (запит) за допомогою підказок сервісу. Так, при введенні промпту сервіс пропонує його варіації, що дозволяє створити запит, який найточніше відображає ідею вашого зображення.

Наприклад, при введенні наступного промпту:

Beautiful queen wearing a crown and a necklace on her neck in colorful attire with intricate embellishments in a royal castle

сервіс видає такі зображення:

Lexica Art

Тобто у відповідь на промпт сервіс видає вісім (!) варіантів зображень, з яких напевно можна вибрати щось вдале (на зображенні показано тільки 4 з 8).

До картинок пропонуються опції: Explore style (Дослідити стиль), Generate variations (Сгенерувати варіації), Download (Завантажити), Load prompt into Editor (Завантажити промпт в редактор), Delete (Видалити).

У розділі History зберігаються створені вами зображення, а розділ Likes – ті, які ви лайкнули.

Щоб удосконалюватися у створенні зображення, можна вивчати те, що створили інші – брати готові промпти зображень, що вам сподобалися, і видозмінювати їх за своїм бажанням.

Висновок

Lexica – дуже зручний сервіс для генерації картинок, з функцією конструювання промпту за допомогою підказок, а також простим та інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом.

3. PixelBin

PixelBin

PixelBin

PixelBin – сервіс, що дозволяє редагувати зображення. Для цього спочатку потрібно завантажити фото, а потім виконати над ним потрібні дії.

Є режими: Upscale (збільшити фото), Erase Background (Видалити фон), Watermark Remover (Видалити водяний знак). У день користувач отримує безкоштовно 3 кредити (тобто на 3 зображення).

Розділ Playgrоund: можна виконати різні операції трансформації зображення. Крім перерахованих вище: AI Background Generation (Сгенерувати фон), Extract Text (Витягнути текст), Blur (Розмиття) і т.д.

Висновок

PixelBin – зручний сервіс для редагування картинок з простим і зрозумілим інтерфейсом. Тепер багато операцій редагування ви зможете зробити без фотошопу! Однак безкоштовні кредити швидко закінчуються і сервіс просить вас перейти на платний варіант.

4. Cleanup.Pictures

Cleanup.Pictures

Cleanup.Pictures

Cleanup.Pictures – це сервіс, який робить буквально те, що означає його назву: очищує картинки. Тобто дозволяє видалити непотрібні деталі на фото та зробити його чистим та красивим.

Ви зробили чудовий знімок, але на ньому є вада? Наприклад, в останній момент у кадр раптово “влізла” стороння людина, і фото зіпсовано. Усі фотографи стикалися з такою ситуацією! Але не засмучуйтесь: не все втрачено!

Скористайтеся сервісом Cleanup.pictures, і ви зможете видалити з фото будь-які зайві та елементи, що “засмічують”. Для цього завантажте фото та виділіть пензлем зайві деталі. І ось у вас чудовий результат – чисте та красиве фото, яке ніщо не псує! Зазначимо, що розмір пензля можна міняти, щоб видалити непотрібні об’єкти якнайточніше.

Якщо ви задоволені результатом, то можете завантажити зображення.

Безкоштовна версія дозволяє редагувати необмежену кількість зображень, але з обмеженням: їх роздільна здатність не перевищуватиме 720 пікселів.

Висновок

Cleanup.Pictures – простий та зручний сервіс для редагування зображень, з безкоштовною версією.

5. Hotpot

Hotpot.Ai

Hotpot

Hotpot – це генератор зображень зі штучним інтелектом, що дозволяє створювати зображення за текстовим описом у різних стилях та форматах. Ви можете створити чудові зображення, ілюстрації та фотографії за лічені секунди. Сервіс дозволяє створювати логотипи, персонажів, аніме, фото, фото.

Також можна створювати контент для соціальних мереж: пости для Facebook та Instagram, обкладинки та мініатюри для відео Youtube, банери для Linkedin.

Крім того, у Hotpot є безліч функцій редагування: видалити фон або непотрібні об’єкти, змінити стиль зображення, а також відновити, розфарбувати та покращити якість фото.

Для створення зображення потрібно ввести промпт та вибрати стиль зображення та його пропорції.

Ще одна важлива функція Hotpot – написання текстів за допомогою ИИ.

Що стосується платних та безкоштовних варіантів, то для більшості продуктів Hotpot є безкоштовний доступ для дослідження. Але для комерційного використання та розширених налаштувань потрібні кредити. Ціни залежать від продукту та налаштувань. Щоб дізнатися про конкретні ціни, спробуйте продукт Hotpot, який ви хочете використовувати. Ціни з’являються в міру зміни налаштувань.

Щоб надихнутися творами інших та зрозуміти, що можна створити і які для цього потрібні промпти, дивіться розділ Hotpot AI Art Gallery:

Hotpot AI Art Gallery

AI Art Gallery

Висновок

Hotpot AI – зручний сервіс для генерації та редагування зображень, з широким спектром можливостей, з безкоштовною версією.

6. NightCafe

NightCafe.Studio

Nightcafe.Studio

NightCafe – генератор зображень з урахуванням штучного інтелекту. Це потужний інструмент для тих, кого цікавить створення красивих і унікальних зображень. Причому це не просто черговий ІІ-генератор картинок, а платформа з активною спільнотою, яка коментує та оцінює твори один одного.

Під час створення зображення потрібно вибрати модель (Stable Diffusion та ін.), ввести промпт, вибрати стиль та інші настройки. І ось уже перед вашими очима з’являється картина, ніби намальована художником!

Потім отримане зображення можна зберегти та опублікувати. І ви можете відразу отримати коментарі від спільноти!

NightCafe.Studio

Звичайно, щоби створювати шедеври, потрібно навчитися. Для цього є розділ Explore, де можна побачити, що створюють інші, і повчитися у них. Щоправда, не всі виставлені зображення промпти відкриті. Щоб знайти картини з відкритими промптами, потрібно вибрати тег #open-prompt-gang.

Переваги сервісу – зручний інтерфейс, широкий набір опцій та налаштувань, а також активна спільнота. Також NightCafe відрізняється від багатьох інших платформ дуже дружньою системою безкоштовних кредитів. Причому користувачеві надається багато способів їх заробити: наприклад, опублікувати свій витвір, прокоментувати твори інших і т.д.

Також на платформі регулярно проводяться конкурси, в яких можна взяти участь, виставити свій витвір, прокоментувати твори інших, і тим самим також заробити кредити!

Висновок

NightCafe – один з найпотужніших і найефективніших сервісів зі створення чудових зображень з безкоштовною версією на основі щедрої системи кредитів, які можна поповнювати та заробляти.

Реєструйтеся – Nightcafe.Studio!

7. Deep Dream Generator

Deep Dream Generator

Deep Dream Generator — нейромережі-генератор зображень. Також це платформа-спільнота, де можна ділитися створеними картинами та отримувати відгуки від інших креаторів.

Щоб створити зображення, необхідно ввести промпт. При цьому необхідно вибрати модель. Також можна скористатися підказками сервісу як модифікаторів запиту (Add modifiers – Додати модифікатори). Модифікатори дають можливість вибрати тип картини, стиль художника, якість, ефекти та параметри фотографії. Можна також вибрати сцену (оточення), де має бути намальований об’єкт. При генерації картини ви побачите скільки кредитів на неї буде витрачено.

Важлива особливість сервісу Deep Dream Generator — це можливість подивитися, за якими промптами створені картини, що вам сподобалися. Таким чином, ви зможете зрозуміти принцип складання промпту і, видозмінивши його, застосувати для створення власних творів.

Ще одна корисна функція – можливість пошуку за промптом.

У Deep Dream Generator є безкоштовний варіант: під час реєстрації облікового запису вам нарахують безкоштовні кредити. Але в міру створення картинок кредити поступово закінчуються, після чого потрібно буде їх докуповувати.

Наприклад, за промптом:

A beautiful girl in a long red dress in mystical wood dwelling inhabited by strange creatures, there’s a bluish fog swirling around

з доданими модифікаторами: highly detailed, science fiction art, soft lighting, intricate, oil on canvas, fantastic view, Van Gogh

вийшло таке зображення:

Згенероване зображення Deep Dream Generator

Звичайно, цій картині далеко до ідеалу, тому потрібно вчитися складати промпти. Правда, не завжди картинка відповідає промпту, і виправити її важко (або взагалі не виходить).

Крім того, Deep Dream Generator дозволяє генерувати відео. Принцип такий самий, як і у випадку картинок: вибрати модель, ввести промпт, додати модифікатори. Але врахуйте, що генерація відео “з’їдає” набагато більше кредитів, ніж картинки.

Висновок

Deep Dream Generator – хороший сервіс генерації зображень із безкоштовною версією у вигляді кредитів. Але, на жаль, вони швидко “згорають”.

Резюме

Отже, ми розглянули 7 безкоштовних нейромереж на базі штучного інтелекту для роботи із зображеннями. Для створення зображень: Leonardo, Lexica, Hotpot, NightCafe, Deep Dream Generator. Для редагування зображень: PixelBin та Cleanup.Pictures.

Для роботи з цими нейромережами потрібна англійська мова. Мало того, що інтерфейс англійською, так ще й промпти потрібно складати англійською мовою! Але зараз це не проблеми. Навіть якщо ви не знаєте англійської, перекладач вам допоможе! Наприклад, Google перекладач або Deepl.

Вивчайте нейромережі, спробуйте створювати зображення та виберіть той сервіс, який підійде саме вам!

Якщо Вас цікавить розкрутка сайту:

Пишіть: info@uastyle.com.ua

Або надішліть нам запит на розкрутку сайту, і я з Вами зв’яжусь.

Відправити запит