Створення сайту: творчий процес

Створення сайту

Створення сайту — це творчий процес, що складається з кількох етапів.

Ідея

На початку була Ідея. Насправді не має значення, що створювати – сайт або Всесвіт. Все починається з ідеї, що виникає в голові творця.

Структура

Структура — це основа сайту. Ясна та зрозуміла структура сайту дозволяє відвідувачеві швидко знайти необхідну інформацію. Він з цікавістю знайомиться з вашими товарами та послугами і незабаром перетворюється на покупця. Отже, ви одержали прибуток!

А ось заплутана система навігації ставить відвідувача в глухий кут, він роздратовано залишає сайт, і ви втрачаєте потенційного покупця назавжди. Катастрофа — ви втратили гроші!

Щоб уникнути катастрофи, потрібно ретельно продумати структуру сайту. В іншому випадку не врятує ніщо, навіть найавангардніший дизайн.

Дизайн

Дизайн сайту

До речі, про дизайн. У цьому питанні скільки людей — стільки й думок. Це стосується і загального графічного рішення, і кольорової гами. Безперечно одне — дизайн повинен відображати ідею сайту та відповідати його стилю.

В дизайні особливо важливий індивідуальний підхід та неприпустимі шаблонні рішення! Наприклад, дизайн сайту фотостудії та сайту будівельної компанії – це зовсім різні речі. Як можна створювати їх на основі тих самих шаблонів?

Перше враження від сайту залежить від візуального сприйняття. Тому дизайн сайту має бути привабливим та функціональним. Для створення такого дизайну необхідні бачення, смак та талант — тобто якості справжнього художника.

Контент

Контент сайта

Привабливий дизайн – це, звичайно, здорово. Але, як правило, відвідувачі приходять на сайт не для того, щоб насолодитися дизайном. Вони приходять за інформацією.

Інформація на сайті та в пресі — це різні речі. Сайт – не книга. Не варто завантажувати відвідувача довгими та нудними міркуваннями, інакше йому стане нудно, і він піде. Інформацію потрібно давати коротко та ясно! І бажано без помилок.

Контент сайту на відміну від друкованої статті має ще одну особливість: ключові слова. Ті самі ключові слова, за якими сайт знаходитимуть пошукові системи. Тому тексти для сайту бажано писати, використовуючи методи пошукової оптимізації (SEO – Search Engine Optimization).

Оптимізовані тексти не лише дають інформацію про товари та послуги, а й допомагають вивести сайт на високі позиції у пошукових системах. А значить, підвищити відвідуваність сайту та збільшити продажі!

Ось що означає грамотне подання інформації. А хто володіє інформацією, той володіє Інтернетом.

Верстка

Ви думаєте, головна творча робота при створенні сайту у дизайнера? Помиляєтесь! Якісна верстка — ось ще одне нетривіальне мистецтво! Перед верстальником стоїть непросте завдання: об’єднати те, що накреативів дизайнер і написав копірайтер, і втілити в працюючий код. І домогтися, щоб сайт правильно відображався у різних браузерах, тобто зробити кросбраузерну верстку!

А якщо Замовник ще вимагає, щоб верстка була гумовою (коли макет сайту розтягується в залежності від розміру екрана)? Тоді вже всім ясно: з такою роботою здатний впоратися лише професіонал найвищого рівня.

Програмування

Програмування

Сьогодні популярні сайти з CMS-системою, або системою управління контентом. CMS-система дозволяє керувати вмістом сайту, навіть якщо у користувача немає спеціальних знань! За допомогою зручного та зрозумілого інтерфейсу ви зможете додавати на сайт новини та статті, тексти та зображення, а також редагувати контент.

За вашим бажанням, ми створимо сайт із зручною CMS-системою, яка дозволить вам самостійно оновлювати вміст сайту.

Кожен етап створення сайту потрібно виконати якісно та професійно. Тоді в результаті ви отримаєте успішний сайт, який стане новим ефективним інструментом вашого бізнесу!

© Веб-студія UAstyle

Читати також:

Стаття: Я хочу сайт. Скільки це коштує?